Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 24 februari aandacht aan de inbraak in een woning aan de Barmaheerd in Groningen. Bij de inbraak werden verschillende vuurwapens gestolen.

Dat meldt de politie.

Op zaterdag 6 december vorig jaar werd er ingebroken in een woning aan de Barmaheerd. In de woning werd een vuurwapenkluis opengebroken waaruit twee pistolen werden meegenomen. De koffer waarin de wapens zaten, werd op maandag 8 december teruggevonden bij de rotonde van de A7 in Joure.

Volgens de politie gaat het om twee pistolen van het merk Browning. Het is niet bekend of er ook munitie is weggenomen. De eigenaar van de wapens heeft een vergunning en is lid van een schietvereniging.

Een bewakingscamera heeft de daders van de inbraak vastgelegd. Eén persoon is herkenbaar in beeld, de ander heeft een kous over zijn hoofd. Het gaat volgens de politie om twee lichtgetinte mannen. Ze wisten de woning binnen te komen door een raam te vernielen aan de achterzijde van de woning. Rond 23.00 uur verlieten de twee het huis. Ze vluchtten in onbekende richting.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of iets kunnen vertellen over de identiteit van de inbrekers.