De politie heeft donderdag in Winschoten twee nieuwe verdachten aangehouden van een woningoverval die 8 februari in Winschoten plaatsvond.

Dat meldt de politie.

Kort na de woningoverval werd al een eerste verdachte al aangehouden. De recherche startte direct een onderzoek.

De 51-jarige bewoner van de Molenhornstraat kreeg die zondagnacht bezoek van drie mannen. Twee van hen drongen de woning binnen. Deze mannen waren beiden in het bezit van een vuurwapen waarmee ze de bewoner bedreigden. Er ontstond een vechtpartij waarbij de bewoner bij zijn keel werd gegrepen. Door de overvallers werd meerdere keren geschoten en ze namen diverse goederen mee.

Agenten konden al vrij snel de bekende, een 51-jarige plaatsgenoot, van de bewoner aanhouden in zijn woning. De andere twee overvallers werden niet aangetroffen. Tijdens het verhoor van de 51-jarige verdachte bekende hij de overval te hebben gepleegd met twee andere mannen.

De aangehouden verdachten zijn een 49-jarige man uit Winschoten en een 31-jarige man uit Duitsland. De achtergrond van de overval is volgens de politie drugsgerelateerd.

Bij woningdoorzoekingen in Duitsland en Nederland werd een vuurwapen aangetroffen. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man uit Winschoten blijft langer vastzitten. De man uit Duitsland is op vrije voeten gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.