Lindgren vervangt geschorste Kieftenbeld in duel tegen Excelsior

Rasmus Lindgren vervangt zaterdagavond de geschorste aanvoerder Maikel Kieftenbeld in het belangrijke uitduel tegen Excelsior.

Dat heeft trainer Erwin van de Looi bekend gemaakt tijdens het persgesprek voorafgaand aan het duel.

Kieftenbeld pakte vorige week tegen AZ zijn vijfde gele kaart en is daarom één wedstrijd geschorst. Lindgren neemt niet alleen zijn positie, maar ook de aanvoerdersband over. Volgens Van de Looi is hij een logische vervanger. “Rasmus en Maikel zitten qua spel dichtbij elkaar en dan is het vanzelfsprekend dat Lindgren op de plek van Kieftenbeld komt te spelen”, zegt hij.

Ook verdediger Martijn van der Laan komt niet in actie. Hij heeft teveel last van een ribblessure en wordt daarom vervangen door Yoëll van Nieff. Lorenzo Burnet en Jarchinio Antonia keren na blessures terug in de wedstrijdselectie.

Winst

Van de Looi spreekt van een “lastig te kloppen tegenstander”. “Maar we gaan voor de winst. Ze hebben een degelijke ploeg, die lastig is te verslaan. We hebben er een plan op bedacht dat we zaterdagavond willen uitvoeren.” Dat moet volgens de trainer gebeuren met goed voetbal. Een overwinning is overigens essentieel om de aansluiting naar boven vast te willen houden.

Groningen begint in Rotterdam zeer waarschijnlijk met Sergio Padt in het doel. Hans Hateboer, Eric Botteghin, Johan Kappelhof en Yoëll van Nieff vormen de verdediging. Daarvoor spelen Simon Tibbling en Rasmus Lindgren. Tjaronn Chery, Michael de Leeuw, Albert Rusnak en Mimoun Mahi vormen vermoedelijk de voorhoede.

Lees meer over:
Tip de redactie