De politie heeft dinsdag twee mannen uit Muntendam aangehouden op verdenking van het witwassen van crimineel geld. Het duo wordt ook verdacht van handel in hennep.

Dat meldt de politie dinsdag.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er zich in een bedrijfspand in Nieuwe Pekela een hennepkwekerij zou bevinden. Toen de politie informatie verzamelde over de twee verdachten viel het op dat zij veel geld hadden. Omdat het vermoeden bestond dat het om crimineel geld ging, werd een onderzoek gestart.

Dat onderzoek leidde dinsdag tot de aanhouding van de twee mannen. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel geld en hennephandel. Bij een doorzoeking in de woningen van de verdachten werd een wapen gevonden. Ook is er beslag gelegd op een aantal voertuigen, geld en administratie.

Beide verdachten worden verhoord en zitten vast. Nader onderzoek moet uitwijzen op de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.  In het pand in Nieuwe Pekela zijn geen hennepplanten aangetroffen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.