De politie heeft drie tieners opgepakt die verdacht worden van vernielingen, diefstallen en een inbraak.

Dat meldt de politie.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Leens, een 15-jarige jongen uit de gemeente De Marne en een 19-jarige jongeman uit Ulrum. Alle strafbare feiten zijn gepleegd in de dorpen waar de jongens wonen.

In de nacht van 16 op 17 januari hebben de drie in Leens de ruiten van een winkel, het gemeentehuis en een appartementencomplex ingegooid. Ook de buitenspiegels van zes auto’s moesten eraan geloven. Het trio bekende ook een navigatiesysteem uit een auto te hebben gestolen en ook gaven ze toe verantwoordelijk te zijn voor een inbraak in een woning in Leens.

De oudste van de drie bekende ook van dat hij samen met de jongens uit Leens in een appartementencomplex in Ulrum een brandblusser heeft leeggespoten. Ook biechtte hij op dat hij met bierflesjes ruiten van een drukkerij in Leens heeft ingegooid. Ook moest een regenpijp bij een jeugdsoos in Leens het ontgelden.

De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij getuigenverklaringen. De drie werden maandag al aangehouden. Ze zeggen geen reden te hebben voor hun vernielzicht maar gaven wel toe dat ze onder invloed van drank of drugs waren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het dossier beslissen wat met de drie verdachten moet gaan gebeuren. De drie jongens zijn weer op vrije voeten.