FC Groningen-directeur Hans Nijland is tevreden over de manier waarop zijn club de winterse transferperiode is doorgekomen.

Dat meldt hij op de website van FC Groningen.

Ondanks concrete belangstelling voor topscoorder Michael de Leeuw, aanvallende middenvelder Tjaronn Chery en verdedigende steunpilaar Eric Botteghin, zag de club geen van hen vertrekken. “Er was ons veel aan gelegen de huidige spelersgroep intact te laten", aldus Nijland.

“Zelf hadden we onze selectie namelijk eind vorig kalenderjaar al een kwaliteitsinjectie gegeven met het vastleggen en presenteren van Simon Tibbling en vlak voor de kerstdagen volgde ook de handtekening van Albert Rusnak”, zo vervolgt de clubdirecteur. “Al met al kunnen we dan ook constateren dat we goed door de transferperiode heen zijn gekomen.”

Nijland waarschuwt echter dat het transferwindow in landen als Rusland, Qatar en China nog niet gesloten is. “Niets wijst er op dit moment op dat de zaken nog anders worden, maar in al die jaren hebben we één ding wel geleerd; zeg nooit ‘nooit’ in de voetballerij, want daarin vinden de meest verrassende en onverwachte ontwikkelingen plaats. Gewild en ongewild…”