Albert Rusnak en Simon Tibbling maken zondag zeer waarschijnlijk hun thuisdebuut voor FC Groningen in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Beide spelers stonden vorige week tegen Ajax ook al in de basis en trainer Erwin van de Looi lijkt zijn basisteam na die goede wedstrijd – waarbij Groningen wel verloor – niet te gaan wijzigen.

Van de Looi was tevreden met het spel van zijn ploeg tegen Ajax. “Ons spel gaf in ieder geval aanleiding voldoende om op voort te bouwen en we hebben ook de afgelopen week weer hard getraind. We hebben onze eigen speelstijl weer verder aangescherpt”, zegt hij op de clubsite.

De trainer is blij dat zijn selectie fit is en dat de ploeg is versterkt met Tibbling en Rusnak. Hij vindt dat Groningen er kwalitatief op vooruit is gegaan en dat moet tegen Utrecht leiden tot winst. Groningen beschikt nog steeds over Michael de Leeuw die een transfer naar een Chinese club vooralsnog zag afketsen.

De nieuwelingen kijken uit naar hun debuut in de Euroborg. Tibbling, die tegen Ajax een van de beste spelers was op het veld, vindt de Euroborg een mooi compact stadion. “De fans kunnen hier een mooie sfeer maken. Ik kijk er enorm naar uit mijn thuisdebuut te mogen maken. Rusnak: “Het is een mooi stadion, al was het vanmorgen wat mistig. Het lijkt me nog mooier als het vol zit en ik heb zin om hier te gaan spelen.”

FC Groningen speelt zondag vermoedelijk met Sergio Padt in het doel. De verdediging wordt gevormd door Hateboer, Botteghin, Kappelhof en Burnet.  Op het middenveld spelen Chery, Tibbling, Kieftenbeld en Rusnak. Antonia en De Leeuw staan in de spits.