Twee onbekenden mannen hebben woensdagavond een gewapende woningoverval gepleegd op een woning aan het Skagerrak in Delfzijl. 

De politie is op zoek naar het voortvluchtige tweetal.  De overvallers klopten woensdagavond rond 22.00 uur aan. Toen de deur geopend werd, bleken er twee mannen voor de deur te staan, waarvan er eentje een vuurwapen in zijn hand had.

In de woning eisten de overvallers geld van de 18-jarige bewoner en zijn even oude vriendin. Dit had het duo niet waarna het gesprek boven in de woning verder ging.

Toen de twee overvallers naar beneden liepen, wist het meisje een vriendin te sms’en. De vriendin belde de politie met de mededeling dat er twee mannen met een wapen voor de woning zouden staan.

Omdat eerst werd gedacht dat de verdachten nog in de woning waren, werd de buurt afgezet. Een arrestatieteam ging de woning binnen, maar toen bleek dat de overvallers er al vandoor waren.

Het stel uit Delfzijl bleef ongedeerd en er is niks buitgemaakt, laat een politie donderdag weten. "We hebben vooralsnog geen reden om te twijfelen aan hun verklaring", zei een woordvoerder.

Video: Zoektocht naar overvallers woning Delfzijl