De Groningen City Club is blij met de komst van de Deense winkelketen Flying Tiger naar Groningen. Die winkel is nog het beste te vergelijken met de Hema.

Dat laat voorzitter Eric Bos maandag weten.

Een bericht op de Groninger Ondernemers Courant over de komst van de ‘Deense Hema’ zorgde voor veel enthousiaste reacties op Facebook. Dat gebeurde eerder ook al met de aankondiging van de komst van Primark naar de Westerhaven.

Voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club is blij met de komst van de nieuwe winkelformule. “Volgens mij komt het enthousiasme door het overzichtelijke kleine concept. Vergelijken met de Hema lijkt me niet reëel. Een vergelijking met Action is realistischer.”

Daarnaast is de andere Deense keten Sostrene Grene in Groningen een vergelijkbare winkel, zo vindt Bos. Beide winkels bewegen zich in het lage prijssegment en kopen ook partijen in, wat je ook terug ziet bij vergelijkbare Nederlandse ketens, die stunten met voordeelverpakkingen.

“Het is in elk geval een aanwinst voor de binnenstad van Groningen en een mooi antwoord op alle digitale winkels”, zo vindt Bos. Onlangs werd bekend dat Flying Tiger zich vestigt op de Vismarkt, waar tot een tijdje terug de winkel van Douwe Egberts zat.