Abiant Lycurgus uit Groningen is het nieuwe jaar goed begonnen. In de Struikhal op het Universiteitscomplex van Groningen werd de Noord Nederland Cup gewonnen.

Landstede versloeg zowel eredivisieclubs Prins VCV als Landstede Zwolle met 2-1. De Stadjers mochten daarmee niet alleen de 'cup met de grote oren' omhoog houden maar werden bovendien beloond met de winnaarspremie van vijfhonderd euro.

Nadat de Noord Nederland Cup voor heren in 2005 voor het laatst werd gehouden is met de editie van 2015 door de regio Noord van de Nevobo en de organiserende vereniging GSVV Donitas het toernooi nieuw leven ingeblazen. Naast de eredivisionisten Lycurgus, Landstede en VCV speelden de eerste divisionisten Donitas, Olhaco en Oranje Nassau in een aparte poule.

Ritme

Volgens Lycurgus-coach Arjan Taaij was het toernooi vooral belangrijk om weer ritme op te doen na twee weken vakantie.

"Bovendien hebben we tactisch wat dingen uitgeprobeerd. Dat was vooral gericht op ons eigen spel", was een andere doelstelling van de Lycurgus-coach.

Komende woensdag begint het echte werk voor Abiant Lycurgus in de kwartfinale van de beker thuis tegen Kootfin Taurus, aanvang 20.00 uur.