De politie heeft zaterdagnacht zes mannen aangehouden die een 18-jarige man uit Wagenborgen hebben mishandeld.

Dat meldt de politie zondagochtend.

Het slachtoffer had met meerdere personen van het zestal onenigheid gekregen. Vervolgens kreeg hij volgens eigen zeggen meerdere vuistslagen in zijn gezicht.

Bij de mishandeling op de Hoofdweg in Wagenborgen werden door het slachtoffer en getuigen enkele wapens gezien. Toen de verdachten na het geweld weggingen, werden de kentekens van twee auto’s genoteerd.

Deze informatie leidde uiteindelijk naar een woning in Noordbroek. In het pand troffen agenten de zes verdachten aan. Allen werden direct ingerekend voor betrokkenheid bij het geweldsincident. Het gaat om mannen met leeftijden van zeventien tot twintig jaar, die in de omgeving van Groningen wonen.

Wapens

In de woning en in één van de auto’s troffen de agenten diverse wapens aan. Zo werden een mes, fietsketting, koevoet, knuppel, wapenstok en een bivakmuts in beslag genomen.

Het slachtoffer heeft al aangifte van het geweld gedaan. Hij liep kneuzingen op in zijn gezicht. De verdachten worden over het geweldsincident en de aangetroffen wapens gehoord.