De Regiopolitie Noord-Nederland heeft tijdens de jaarwisseling in Groningen meerdere mensen aangehouden. De aanhoudingen hadden grotendeels te maken met de viering van oud en nieuw.

Alleen bij Haren moest een 30-jarige vrouw worden aangehouden omdat ze tijdens een echtelijke ruzie  met haar man in de auto aan het stuur trok, en zo een botsing tegen de vangrail veroorzaakte.

De echtelijke ruzie ontstond gisteravond  in de auto op de A28 bij Haren . Die ruzie liep zo erg op dat de Groningse aan het stuur van de auto zou hebben getrokken. De auto reed hierop tegen de vangrail. De vrouw is aangehouden. Haar man had lichte verwondingen opgelopen aan zijn gezicht en is daarvoor behandeld bij de huisartsenpost.

Verder meldt de Regiopolitie Groningen diverse incidenten en aanhoudingen die wel direct of indirect te maken hadden met de Jaarwisseling.

Agenten waren rond 01.00 uur op de Barnsteenstraat om de brandweer te ondersteunen bij het blussen van een vreugdevuur. Hierbij gooide een 17-jarige jongen uit Groningen een bierfles naar de mobiele eenheid die de straat in kwam lopen. De jongen vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Omstreeks 03.00 uur heeft de politie een 21-jarige Groninger aangehouden in de Gelkingestraat. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 18-jarig meisje uit Groningen te hebben geslagen. Een getuige kon de Groninger aanwijzen waarop de agenten de man hebben aangehouden. De man viel haar lastig en zij gaf aan dat ze hier niet van gediend was. Daarop heeft hij haar in haar gezicht geslagen.

Een 26-jarige man uit Groningen is rond 03.30 uur aangehouden nadat hij in een café in de Claremaheerd een 28-jarige Stadjer met een voorwerp op zijn hoofd geslagen had. Het slachtoffer ging vervolgens naar buiten waarna hij naar de grond geslagen werd door de 26-jarige. Deze is vervolgens aangehouden.

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden aan de Brugstraat. De man gedroeg zich vervelend en probeerde een pand binnen te dringen, waar een besloten feestje was. Nadat de man herhaaldelijk was gevraagd om weg te gaan, heeft de verdacht een 20-jarige aanwezige man uit Groningen een kopstoot gegeven. De verdachte is aangehouden.

Een 19-jarige en een 22-jarige man uit Kollumerzwaag zijn aangehouden aan de W.A. Scholtenstraat in Groningen wegens vernieling van zes voertuigen. Zij hebben onder meer de spiegels vernield. De twee zijn ingesloten voor verhoor.