De brandweer in Groningen is tijdens Oud en Nieuw 243 keer uitgerukt voor een brand. Het ging daarbij vooral om buitenbrandjes. In totaal moest de brandweer 270 keer in actie komen.

Dat meldt de brandweer op de eigen site.

De brandweer kreeg meldingen uit de hele provincie. Vooral in de stad Groningen en in Hoogezand waren veel buitenbrandjes en vreugdevuren. In totaal kwamen er op de meldkamer 7 meldingen binnen van een woningbrand en dat is minder dan in andere jaren.

Volgens de brandweer waren er wel een paar bijzondere meldingen. Zo veroorzaakte vuurwerk in een rioleringsput voor een gaslekkage in Appingedam. Zes woningen moesten worden ontruimd omdat het gas zich via de riolering de nabijgelegen woningen kon binnendringen.

Even na middernacht werd er brand gemeld bij basisschool De Swoaistee in Groningen. De brandweer had het vuur in één van de lokalen snel onder controle, maar was lang bezig met het ventileren van de school. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting.

In Holwierde brandde een boerderij uit en ook in Hoogezand was er brand in een schoolgebouw. Donderdagochtend brak brand uit in een woning in Veendam. Ook dat vuur was snel onder controle.

De brandweer is volgens eigen zegge nooit belemmerd bij de werkzaamheden. De sfeer was ‘gemoedelijk’.