FC Groningen begint zondagmiddag in de eigen Euroborg met zeker één basisdebutant in de competitie tegen SC Heerenveen. Mimoun Mahi of Jafar Arias vervangt de geschorste Danny Hoesen.

Dat meldt FC Groningen-trainer Erwin van de Looi op de clubsite.

Volgens Van de Looi heeft hij zelf al een keuze gemaakt, alleen tasten beide spelers nog in het duister over wie gaat spelen. “Er is een vrij groot verschil tussen beide type spelers”, zegt Van de Looi. “Mahi is bewegelijker, op zoek naar ruimtes en zwerft daardoor iets meer over het veld. Arias is fysiek sterker en meer een aanspeelpunt.” De trainer wil rekening houden met andere spelers en niet teveel gaan schuiven.

FC Groningen werkt na het gelijkspel tegen PSV en de winst uit bij Twente met veel vertrouwen toe naar de noordelijke derby. Van de Looi vond dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen van Twente. Wedstrijden tegen Heerenveen zijn volgens hem bijzonder. “Daar hebben we in de agenda al vroeg een cirkeltje omheen gezet bij aanvang van het seizoen.”

Van de Looi denkt dat Heerenveen de tegenstander meteen onder druk gaat zetten. “We moeten dus wederom vol aan de bak. We hopen daarbij op een volle en kolkende Euroborg en een spektakelstuk.”

De verwachting is dat de opstelling van Groningen op de spitspositie na ongewijzigd blijft. De basis is dan als volgt: Sergio Padt, Hans Hateboer, Eric Botteghin, Johan Kappelhof, Yoell van Nieff; Jarchinio Antonia, Tom Hiariej, Maikel Kieftenbeld, Tjaronn Chery; Jafar Arias/Mimoun Mahi en Michel de Leeuw. Na blessureleed nemen Nick van der Velden, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan en Henk Bos weer plaats op de bank.