De politie heeft woensdag een 13-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden dieop de vlucht voor de politie een fietsster aanreed.

Dat meldt de politie.

Een motoragent zag de jonge bromfietser over de Kapteynlaan rijden met een meisje achterop. Omdat de scooter niet was voorzien van kentekenplaten wilde de agent de jongen aanhouden.

De jongen weigerde echter te stoppen en ging ervandoor. Bij de Petrus Hendrikszstraat botste hij met zijn scooter tegen een fietsster. De scooterrijder, zijn passagier en de vrouw op de fiets kwamen daarbij ten val. De vrouw hield aan de botsing geen verwondingen over, maar haar fiets raakte wel zwaar beschadigd.

Na de aanrijding vervolgde de jonge Stadjer zijn vluchtpoging te voet. De motoragent kon hem even verderop echter in de kraag vatten en aanhouden.

Op het politiebureau ontving de 13-jarige een proces-verbaal voor het veroorzaken van een ongeval, het verlaten van de plaats van een ongeval, het onverzekerd rijden op een brommer zonder geldig kenteken en het rijden zonder rijbewijs of bromfietscertificaat. Zijn scooter werd in beslag genomen.