De politie is nog steeds op zoek naar de personen die vorige week in Hoogkerk vijf ruiten ingooiden van het huis van een buitenlandse man.

Dat zegt de Groningse burgemeester Ruud Vreeman woensdag.

De man was volgens Vreeman niet thuis, toen de ruiten zijn ingegooid. “Desondanks is hij wel flink geschrokken”, aldus de burgemeester, die onlangs een gesprek had met de man. Onbekenden gooiden vorige week woensdag de ruiten van de woning van de man in, omdat hij niet welkom zou zijn.

De man heeft een verblijfsstatus en is naar Nederland gekomen om met een Nederlandse vrouw te trouwen. Daarmee heeft hij nu geen relatie meer. Hij woont wel al vijftien jaar in Nederland. Hij had zich via de normale manier ingeschreven op de tijdelijke woning en bleek als eerste in aanmerking te komen. “Hij is dus op de normale manier ingeloot”, aldus Vreeman.

De man woont nu op een ander adres en is daar erg blij mee. De politie zoekt nog steeds naar de daders. "Maar dat zal wel lastig worden", zegt Vreeman. "Vorige week bleek ook al dat er weinig openheid is onder de wijkbewoners."