FC Groningen-trainer Erwin van de Looi denkt dat zijn ploeg komende zondag in de eigen Euroborg tegen PSV zeker kans maakt op een goed resultaat.

“Er komt ook voor ons ruimte om te voetballen”, zei hij vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje.

Volgens Van de Looi heeft PSV de sterkste selectie van de Eredivisie. Wel verwacht de trainer dat FC Groningen tegen de koploper meer ruimte krijgt om te voetballen, dan de vorige tegenstanders die in de Euroborg op bezoek kwamen.

“Er liggen voor ons zeker mogelijkheden”, zegt hij op de clubsite. “We zullen met lef en durf op het veld moeten staan. Met de instelling dat we ze pijn kunnen doen. En daarmee bedoel ik niet dat er geschopt moet worden, maar wel kort gedekt en altijd in de buurt van de bal. We moeten ze geen tijd en ruimte geven om te voetballen.”

Ongeslagen


PSV heeft het de laatste jaren moeilijk gehad in de Euroborg. FC Groningen behaalde in de laatste vijf thuisduels 13 van de 17 punten. “We zijn thuis ongeslagen en dat gaan we zo houden”, aldus Van de Looi.

De club krijgt na PSV een flinke rij pittige tegenstanders voor de kiezen. Achtereenvolgens speelt FC Groningen nog tegen Twente, Heerenveen en Vitesse. “We hebben tot de jaarwisseling een flink aantal bergetappes te gaan”, sprak Van de Looi in wielertermen.

Geen wijzigingen

In vergelijking met de vorige wedstrijd, zijn er waarschijnlijk geen wijzigingen in de basis. Vermoedelijk is de basisopstelling als volgt: Sergio Padt; Hans Hateboer, Eric Botteghin, Johan Kappelhof, Yoell Van Nieff; Jarchinio Antonia, Tom Hiariej, Maikel Kieftenbeld,Tjaronn Chery; Danny Hoesen en Michael de Leeuw.