De basketballers van Donar hebben donderdagavond met groot gemak gewonnen van Weert. In Martiniplaza werd het 92-62 voor de Groningers, die voor een groot deel speelden met bankspelers.

Dat meldt de club.

Donar ging de rust al in met een comfortabele 43-28 voorsprong. In de tweede helft kregen bankspelers de kans om zichzelf te bewijzen. Topscorer werd Mark Ridderhof met 18 punten. Hij gooide zes driepunters door de ring en mistte ook maar drie pogingen.

Ook Sean Cunningham, wel basisspeler, onderscheidde zich met 17 punten. Bij Donar eindigde. vijf spelers in de dubbele cijfers. Opvallend is wel dat de ploeg minder rebounds van het bord plukte dan Weert.

Voor de Groningers mocht Weert ook geen probleem zijn. De zuiderlingen staan op de een-na-laatste plaats in de eredivisie en hadden nog maar één wedstrijd gewonnen. “Ik ben hier met negen spelers naartoe gekomen”, zegt Weert-coach Niels Voorenhout. “De helft van mijn team zit nog op school en betaalt contributie om te mogen spelen. Donar is gewoon twee hele klassen beter dan Weert.”

Donar staat nu vijfde in de eredivisie en speelt zaterdag thuis tegen Rotterdam, dat zesde staat.