De basketballers van Donar hebben donderdagavond in Martiniplaza verloren van ZZ Leiden. De Groningers stonden met rust nog tien punten voor, maar verloren uiteindelijk met 70-72.

Dat meldt Donar op de clubsite.

De Groningers begonnen wat weifelend aan de wedstrijd, maar lieten in het tweede kwart goed basketbal zien. Hoogtepunt was een alley-oop van pointguard Lance Jeter op de dunkende DeJuan Wright. Het aanvalsspel van Donar was tot rust goed verzorgd en er stond dan ook een terechte 41-31 ruststand op de borden.

Na rust was Donar geen schim meer van zichzelf. Leiden kwam moeiteloos terug in de wedstrijd en stond na het derde kwart zelfs twee punten voor. De Leidenaren wisten hun voorsprong uit te bouwen tot tien punten en toch werd het aan het einde van de wedstrijd nog spannend. Donar liep puntje voor puntje in en Ross Bekkering kreeg twee seconden voor het einde, bij een stand van 70-72, nog twee vrije worpen. Hij gooide echter beide ballen mis en zo kreeg de wedstrijd geen verlenging.

Topscorers

Lance Jeter werd bij Donar topscorer met 19 punten. Ook Sean Cunningham (17), DeJuan Wright (14) en Ross Bekkering (12) scoorden in de dubbele cijfers. Bekkering plukte ook nog eens tien rebounds van het bord.

Donar staat nu met 6 punten uit 7 wedstrijden op een zesde plaats in de eredivisie. Komende zondag speelt het uit in Amsterdam tegen Apollo, dat nog geen wedstrijd wist te winnen.