De N361 van Lauwersoog naar Groningen, de N969 tussen Blijham en de Duitse grens en de N366 tussen Veendam en Ter Apel worden gezien als de gevaarlijkste provinciale wegen van provincie Groningen.

Dat blijkt uit een enquête van de ANWB, zo meldt RTV Noord.

Weggebruikers konden aangeven welke provinciale wegen zij het gevaarlijkst vinden en hoe zij denken dat deze wegen veiliger kunnen worden gemaakt. In totaal hebben aan het onderzoek 140 Groningers meegewerkt.

In de N361 zit volgens de geraadpleegde weggebruikers een erg gevaarlijk kruispunt: dat met de N363 richting Baflo. Daarnaast wordt in de dorpskernen van Adorp en Sauwerd door veel automobilisten te hard gereden. Om dat te voorkomen, zouden er 30 kilometer-zones moeten worden gerealiseerd, aldus de respondenten.

Volgens de deelnemers aan het ANWB-onderzoek ziet de N969, die vanaf Blijham naar de Duitse grens leidt, eruit als een racebaan en wordt hij door velen ook op die manier gebruikt. Alsof dat de weg nog niet onveilig genoeg maakt, maken ook fietsers vaak gebruik van deze Oost-Groningse autoweg.