Een 33-jarige man uit Groningen is gisteravond in Groningen aangehouden na een inbraak op een tankstation in Heerenveen. De man kon werd aangehouden nadat agenten hem klem hadden gereden.

Dat meldt de politie.

Agenten reageerden op een inbraakmelding bij het tankstation. Ter plekke bleek dat er daadwerkelijk ingebroken was.

Een getuige kon de politie vertellen dat de daders van de inbraak waren weggereden in een grijze bestelauto. Ook wist hij een gedeelte van het kenteken te onthouden.

Achtervolging

Vlak na de inbraak zagen agenten een soortgelijk bestelauto rijden op de autosnelweg A7 bij Drachten. De bestuurder van het busje negeerde het stopteken van de agenten.

Meerdere eenheden van de politie zetten de achtervolging in. Uiteindelijk wisten agenten de auto op de Weg der Verenigde Naties in Groningen klem te rijden en tot stoppen te dwingen.

Kluis

In de auto zat alleen de 33-jarige Groninger. Ook troffen de agenten een kluis aan in de bestelauto. Het voertuig bleek in juli 2014 in Bakkeveen te zijn gestolen. De eigenaar van het tankstation deed aangifte van de inbraak. Uit zijn bedrijf bleek een kluis te zijn gestolen.

De verdachte is in een cel ingesloten en hij wordt vandaag gehoord. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.