Een recordaantal natuurliefhebbers heeft zaterdag deelgenomen aan een Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag in Groningen trok 770 deelnemers die op 26 verschillende plekken in Groningen aan de slag gingen.

Dat maakte een woordvoerder van het organiserende Landschapsbeheer Groningen zondagmorgen bekend.

Onder de vrijwilligers waren veel kinderen, die dapper meezaagden, -snoeiden en -harkten. Op een aantal locaties staken ook lokale en provinciale politici de handen uit de mouwen. Gedeputeerde Henk Staghouwer gaf dit jaar het officiële startschot in de Kuzemerkooi in Oldekerk.

De veertiende editie van de Natuurwerkdag was door het prachtige weer het feest dat Landschapsbeheer als organisator voor ogen heeft. In Groningen werden op uiteenlopende locaties veel verschillende klussen geklaard.

Organisatie Natuurwerkdag

De Natuurwerkdag is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Zij organiseert de dag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12Landschappen en Scouting Nederland met ondersteuning van IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, A Rocha en KNNV vereniging voor veldbiologie.