Van de Looi wil ongeslagen serie FC Groningen verlengen

FC Groningen wil zondag in de eigen Euroborg winnen van NAC Breda. Na het gelijkspel tegen AZ en de winst in het bekertoernooi wil trainer Van de Looi de week goed afsluiten.

Dat meldt de club op de eigen website.

NAC is volgens de trainer een ploeg om rekening mee te houden. De Bredase club won afgelopen week ook in de Beker en speelde vorige week gelijk uit bij Vitesse. “Ik heb al vaker gezegd dat de verschillen in de Eredivisie klein zijn, dus is het voor ons zaak om waar we mee bezig zijn weer zo goed mogelijk uit te voeren”, aldus Van de Looi.

De trainer wil de ongeslagen serie voortzetten. Van de Looi verwacht dat zijn spelers het systeem blijven door ontwikkelen en dat zijn ploeg dwingender is aan de bal. Ook moeten er meer kansen worden gecreëerd.

Van de Looi is tevreden over de ruime bekerwinst tegen Flevo Boys. “Het spel vond ik wisselend, in sommige fases was het slordig, in andere fases wel goed. Uiteindelijk hebben we het prima gedaan, hebben we goede goals gemaakt en zijn we met een goed gevoel teruggekeerd.”

FC Groningen speelt al twee wedstrijden in een ongewijzigde opstelling. Danny Hoesen is voor zondag echter een vraagteken, want hij verliet vrijdag de training wegens een blessure. Dino Islamovic en Mimoun Mahi zijn de mogelijke vervangers van Hoesen.

Martijn van de Laan, Nick van der Velden, Nick Bakker, Henk Bos, Lorenzo Burnet en Hilal Ben Moussa zijn geblesseerd en spelen niet mee.

Lees meer over:
Tip de redactie