Een 28-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Groningen zijn tot celstraffen van respectievelijk 2,5 jaar en 1,5 jaar veroordeeld voor de mishandeling van twee mannen afgelopen juli bij winkelcentrum Paddepoel.

Dat meldt RTV Noord.

De slachtoffers van het duo, twee Groningers van 22 en 25 jaar, waren op 3 juli aan het voetballen op de parkeerplaats bij het winkelcentrum. Opeens stopte er een auto waaruit het nu veroordeelde duo tevoorschijn kwam.

De man en de vrouw, die onder invloed waren van cocaïne, bedreigden de twee voetballers zonder duidelijke reden met de dood en sloegen en schopten er vervolgens op los. Na de mishandeling stapten ze weer in de auto en gingen ervandoor, de slachtoffers gewond achterlatend.

Straffen en schadevergoeding

De man werd woensdag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. Daarnaast kreeg hij een rijontzegging van een jaar rijontzegging omdat hij precies een week na de mishandeling op een motor een fietsende moeder met kind aanreed en er vervolgens vandoor ging.

De 29-jarige vrouw werd door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet zij zich tijdens haar proeftijd laten opnemen in een afkickkliniek.

De rechter besloot tevens dat het duo de twee mishandelde mannen een schadevergoeding van in totaal 4200 euro moet betalen.