De politie heeft vier mannen aangehouden die verdacht worden van een gewelddadige beroving vorig jaar oktober in de buurt van het station in Groningen.

Dat meldt de politie donderdag. Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Bedum, was met zijn vriendin naar de bioscoop geweest en liep via de wandelbrug bij het station terug naar zijn auto.

Op de wandelbrug zagen ze vier jongeren die even verderop, in de Davidstraat, opnieuw opdoken. De man uit Bedum werd toen in zijn gezicht gestompt en hij moest zijn portemonnee en telefoon afgeven. Ook werd er met een riem naar het slachtoffer uitgehaald. De vier gingen er na de beroving vandoor.

Het onderzoek naar de overval werd nieuw leven ingeblazen toen een getuige een van de verdachten in de binnenstad van Groningen had zien lopen. Onderzoek van de recherche leidde uiteindelijk naar de vier mannen.

De verdachten, een 20-jarige inwoner van Oude Pekela, een 21-jarige man uit Heerenveen en twee inwoners van Groningen van 22 en 23 jaar, zijn de afgelopen dagen aangehouden.