Gedupeerde pakt 14-jarige scooterdief

De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van scooterdiefstal.

Dat meldt de politie.

De jongen wordt ervan verdacht een scooter te hebben weggenomen bij de kantine van een sportvereniging aan de Groningse Iepenlaan.

De 26-jarige eigenaar van de scooter merkte rond tien uur ’s avonds dat zijn scooter niet meer op de plek stond waar hij deze had geparkeerd. Met een groep anderen werd in de omgeving van de sportclub nog gezocht naar de scooter, maar deze werd niet aangetroffen.

Toen de gedupeerde samen met een vriend richting huis liep, zagen ze op de Iepenlaan twee jongens met de scooter. Toen ze deze wilden aanspreken, ging één van hen er op de scooter ervandoor. De 14-jarige jongen, die te voet was, kon door de eigenaar worden vastgepakt.

Scooter terug

Via onderling contact werd geregeld dat een kennis van de gevluchte verdachte de scooter, die inmiddels behoorlijk beschadigd was, bij de rechtmatige eigenaar kwam afleveren. Daarna hebben de scooterbezitter en zijn vriend de 14-jarige jongen afgeleverd bij het politiebureau.   

De jongen is voor nader onderzoek in de cel gezet. De identiteit van de andere verdachte is ook bekend. Hij zal binnenkort worden aangehouden, aldus de politie.

Lees meer over:
Tip de redactie