De basketballers van Donar hebben dinsdagavond met speels gemak gewonnen van Aris Leeuwarden. In de Martiniplaza werd het 86-54.

Donar had bij rust al een comfortabele voorsprong van 48-26. Alleen in het vierde kwart, toen de wedstrijd allang gespeeld was, kon Leeuwarden het de Groningers wat moeilijker maken. Ze snoepten toen nog drie punten van de voorsprong af.

Na drie verloren wedstrijden op rij, wist Donar in eigen huis te overtuigen. De ploeg speelde met veel meer zelfvertrouwen. Belangrijke factor was dat het weer kon beschikken over center Ross Bekkering. Ook debuteerde de nieuwe pointguard Lance Jeter, die wekenlang moest wachten op een werkvergunning, nadat hij de chronisch geblesseerde Canadees Nik Cochran verving.

Jeter opende voor Groningen de score met een mooie driepunter. Hij luisterde zijn goede debuut op met 8 punten, 5 rebounds en 7 assists. Daar waar de Groningers de laatste wedstrijden met veel twijfel speelden, nam Jeter zijn ploeg meteen bij de hand met snelle passes en schoten. Ook al moest het publiek een paar schoonheidsfoutjes voor lief nemen.

Bij de Groningers werd Ross Bekkering topscorer met 16 punten, op de voet gevolgd door Mark Ridderhof (15 punten). Tomas Koenis werd toprebounder door 13 ballen van het bord te plukken.

Donar staat nu vijfde in de Dutch Basketball League. Het heeft twee punten minder dan Den Helder, dat wel een wedstrijd meer speelde. Volgende week zaterdag speelt de ploeg uit in en tegen Weert. Op 13 november staat in Martiniplaza de topper tegen Leiden op het programma.