FC Groningen is er zaterdag niet in geslaagd AZ te verslaan. De Groningers gaven in Alkmaar een 2-0 voorsprong uit handen, het werd 2-2.

Ondanks een uitstekend begin van AZ, was het Groningen dat na tien minuten op voorsprong kwam. Michael de Leeuw werd bij een hoekschop van Tjaronn Chery over het hoofd gezien en kopte de bal hard achter de kansloze doelman Sergio Rochet.

Omdat het vervolgens voetballend niet lukte, leek AZ het na rust over een andere boeg te gooien. Eerst ging Nemanja Gudelj nadrukkelijk op zoek naar een strafschop, waarna ook Mattias Johansson gewillig ging liggen binnen het Groningse strafschopgebied. Beide keren gaf arbiter Pol van Boekel geen penalty.

Tussendoor had Danny Hoesen de gasten zelfs op 0-2 gezet. De spits maakte op aangeven van Jarchinio Antonia zijn eerste doelpunt voor Groningen.

Vrije trap

Op vechtlust kwam AZ terug in de wedstrijd. Een derde smeekbede om een strafschop werd door Van Boekel wel beloond. Eric Botteghin werd na krap een uur vanwege hands bestraft. Gudelj schoot de toegekende penalty op de paal, waarna Rosheuvel uit de rebound wel scoorde: (1-2).

AZ zette vervolgens alles op alles om alsnog op zijn minst een punt te pakken. Van den Brom bracht met spelers als Guus Hupperts en de jonge Dabney dos Santos extra aanvallers binnen de lijnen. De aanvalslust werd tien minuten voor tijd beloond, toen Gudelj een vrije trap fraai in de kruising krulde.