FC Groningen-speler Nick van der Velden zal zaterdagavond niet in actie komen in de uitwedstrijd tegen AZ. Van der Velden viel tijdens een training uit met knieklachten.

Dat meldt FC Groningen op de eigen site.

Van der Velden heeft al een tijdje last van zijn knie, maar was nog wel wedstrijdfit. Hij viel echter uit op de training van donderdag en moet nu rust houden. Zijn vervanger is waarschijnlijk Jarchinio Antonia.

Tom Hiariej begint vermoedelijk in de basis ten koste van Rasmus Lindgren, zo liet trainer Van de Looi weten tijdens een perspraatje. Dat zou om tactische redenen zijn.

Naast Van der Velden kan Van de Looi ook geen beroep doen op Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan, Nick Bakker en Henk Bos. De trainer liet wel weten dat Martijn van der Laan volgende week de groepstraining hervat.

Johan Kappelhof keert na een schorsing wel weer terug in de selectie. Ook Mimoun Mahi zit weer in de selectie. Hij keert terug na een lange blessure en hij zal dan ook niet in de basis beginnen.

FC Groningen begint waarschijnlijk met Padt op doel. Achterin staan Hateboer, Botteghin, Kappelhof en Van Nieff. Op het middenveld beginnen Antonia, Kieftenbeld, Hiariej en Chery, terwijl Hoesen en De Leeuw het spitsenduo vormen.