Ondernemers en gemeentebestuurders in de Eemsdelta pleiten voor een verdere verdubbeling van de rijksweg N33 naar de Eemshaven.

Dat meldt RTV Noord.

In een verklaring die ze hebben ondertekend roepen ze de minister van Infrastructuur en Milieu op van de tweebaansweg een vierbaansweg te maken. Dat is belangrijk voor de economie en de werkgelegenheid in de Eemshaven, zeggen de ondernemers en politici.

De verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek is inmiddels afgerond. Bij de openingshandeling van de nieuwe weg eind september gaf minister Melanie Schultz Van Haegen aan dat de aanpak van het laatste gedeelte van de N33 geen prioriteit heeft voor het Rijk.

Met de verklaring 'N33 Midden: van twee naar vier!' willen lokale ondernemers en bestuurders laten zien dat er in het Noorden breed draagvlak is voor de verdubbeling van de weg naar de Eemshaven.

Provincie doet onderzoek

De provincie Groningen doet op dit moment onderzoek naar een aantal varianten voor dit weggedeelte. De resultaten van het onderzoek worden voorgelegd aan het Rijk.

De provincie heeft al aangegeven dat ze zelf 78 miljoen euro in de verdubbeling van de weg wil investeren.