De nieuwe burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, noemt Groningen een fantastische stad. Hij zal de Groningers niet teleurstellen, zo belooft hij.

Dat zegt de kersverse burgemeester dinsdag in een interview met RTV Noord. Daarin zegt Den Oudsten dat hij hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Groningen voor de toekomst.

Volgens de PvdA-er is er bestuurlijk alles aan gedaan stabiliteit en rust te creëren in de stad en is dat ook keurig gelukt. ''Het zou mooi zijn als dat wordt voortgezet en ik zal daar ook heel erg mijn best voor doen.''

Den Oudsten gaat niet in op de vraag wat hij als burgemeester van Groningen wil bereiken. Hij wil er eerst een paar maanden rondlopen. Pas daarna zal hij met de gemeenteraad en het college van B en W delen wat hij wil bereiken.

De termijn van Den Oudsten begint op 2 januari volgend jaar. Den Oudsten (62) volgt partijgenoot Peter Rehwinkel op. Die vertrok eind vorig jaar. Sinds het vertrek van Rehwinkel was Ruud Vreeman interim-burgemeester.