Tegen een 69-jarige vrouw uit Bellingwolde is maandag een werkstraf van 150 uur geëist. De vrouw probeerde voor de ogen van haar kleinkinderen hun vader neer te steken.
 

Dat meldt RTV Noord.

De vrouw ontstak in woede toen ze erachter kwam dat de vader van haar kleinkinderen zijn kroost had opgezet tegen hun nieuwe stiefvader. De kinderen moesten van hun vader tegen oma zeggen dat mama's nieuwe vriend hen mishandelde.

Toen de kinderen deze leugen opbiechtten aan hun grootmoeder, pakte deze een mes en toog, ondanks een omgevingsverbod, naar de woning van haar ex-schoonzoon.

Eenmaal binnengelaten door één van haar kleindochters, zei de vrouw: "Ik steek je vader overhoop!" Ze maakte daarbij stekende bewegingen in de richting van de man. Een andere kleindochter probeerde haar oma tegen te houden.

Stomp

Volgens de advocaat van de vrouw was het mes zo stomp dat het geen letsel had kunnen toebrengen. Daarnaast vroeg hij de rechter rekening te houden met de leeftijd en de gezondheid van de vrouw en het feit dat ze geen strafblad heeft. Volgens deskundigen was de vrouw daarnaast verminderd toerekeningsvatbaar ten tijde van haar daad.

Het OM eist naast de werkstraf een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Ook wil de aanklager dat de vrouw zich psychisch laat behandelen en dat ze haar ex-schoonzoon een schadevergoeding betaalt van 900 euro.