FC Groningen-trainer Erwin van der Looi wil zondag in de competitiewedstrijd tegen Willem II de serie ongeslagen thuiswedstrijden van dit seizoen voortzetten.

Dat meldt de coach op de website van FC Groningen.

"Van de zes duels tot nu toe hebben we er pas twee thuis gespeeld en die hebben we allebei gewonnen", aldus de trainer. De laatste van die thuiswedstrijden dateert echter alweer van een maand geleden. Toen werd Ajax in de Euroborg met 2-0 verslagen.

Sindsdien verloor het team van Van der Looi zijn uitwedstrijden tegen Cambuur Leeuwarden en FC Utrecht. De trainer hoopt echter dat de steun van het thuispubliek zijn spelers uit dit sportieve dalletje kan trekken. “We hebben ons eigen publiek weer achter ons staan en hopelijk kunnen ze ons het benodigde zetje geven als er fases in de wedstrijd zijn, waarin het even wat minder gaat.”

Waar FC Groningen zich doordeweeks al iets revancheerde door in het bekertoernooi de amateurs van BVV Barendrecht met 4-1 aan de kant te schuiven, deed de tegenstander van zondag zich in datzelfde toernooi behoorlijk tekort: Willem II verloor met 2-1 van amateurvereniging Deltasport.

Van der Looi waarschuwt echter dat de ploeg uit Tilburg niet moet worden onderschat. “Voor de wedstrijd tegen Deltasport hebben ze twee knappe zeges geboekt op Feyenoord en NAC”, aldus de coach. “Willem II is een fris voetballende ploeg en heeft zeker voorin kwaliteit en op het middenveld redelijk wat ervaring. Ze spelen onbevangen. Het lijkt erop alsof ‘alles mag en niets moet’ voor hen.”

Van der Looi zal voor aanstaande zondag dezelfde achttien spelers selecteren als voor de wedstrijd tegen Barendrecht. Dat betekent dat ook Michael de Leeuw, die tijdens de bekerwedstrijd uitviel met een hoofdwond en daardoor vrijdag de training miste, er gewoon weer bij zal zijn in de Euroborg.