Bij de politie in Groningen is een melding binnengekomen van een vrouw die zegt onder handen genomen te zijn door de ‘lustkapper’. 

Omdat er volgens de politie geen sprake is van een strafbaar feit kon de vrouw geen aangifte doen, aldus een woordvoerder van de politie woensdag.

De lustkapper is al jarenlang actief in Groningen en Drenthe. De man doet zich voor als kapper en kickt erop om aan het haar van vrouwen te zitten.

Afgelopen weekend probeerde de man in het Noorderplantsoen in Groningen het haar van een studente te knippen.

De vrouw werd net op tijd gewaarschuwd door een voorbijganger die de kapper herkende van een televisieprogramma dat aandacht aan de man had besteed.

Strafbaar

In juli was de kapper ook al actief in Groningen. Volgens een politiewoordvoerder kan de politie niets tegen de man beginnen.

''Het knippen van iemands haar is geen strafbaar feit. De vrouwen geven bovendien vaak toestemming en hun kapsels worden doorgaans niet door de man geruïneerd”, zegt hij.

Toch roept de zegsman 'slachtoffers’ van de lustkapper op zich bij de politie te melden. ''Wij kunnen dan de hulpverleners van de man op de hoogte brengen van het feit dat hij weer actief is.”