De 26-jarige studentenverkrachter uit Groningen moet vier jaar de cel in. De rechtbank acht drie aanrandingen en een verkrachting van studentes bewezen.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden zes jaar cel voor vier aanrandingen en een verkrachting.

De slachtoffers werden in september en oktober in de nachtelijke uren door hun belager gevolgd op de fiets. De vrouwen werden klemgereden in een steeg of bij hun woning. Daar werden ze tegen de muur of hun eigen woning ingeduwd.

De belager betastte de slachtoffers op grove wijze en menigmaal werd de kleding kapotgescheurd. Naar eigen zeggen 'knuffelde' hij de dames of botste hij per ongeluk tegen hen aan met de fiets.

De Groninger werd op 9 oktober op zijn fiets aangehouden, omdat hij zonder verlichting rondreed. Het signalement van de man kwam overeen met de aangiftes. Hij bekende nadat hij had gehoord dat zijn dna-materiaal dat op enkele slachtoffers was aangetroffen.

De man werd in 2010 al eens veroordeeld voor verkrachting. Hij kreeg toen drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Pieter Baan Centrum

De rechtbank hekelde het feit dat de man geen informatie wilde geven over zijn persoon en niet mee wilde werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Ook noemde de rechtbank het ernstig dat de man alleen uit was op eigen seksuele behoefte en voor veel angst zorgde in de stad.

Twee slachtoffers kunnen een schadevergoeding van in totaal ruim 1.200 euro tegemoetzien.