De economie in de binnenstad van Groningen veert op. Er is sinds kort althans sprake van een duidelijk toenemende vraag naar winkelpanden.

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

"Het gaat duidelijk merkbaar beter met de economie in de binnenstad van Groningen", zegt de Groningse onroerend goed makelaar Dolf Stelpstra van DTZ Zadelhoff. "De stad Groningen behoort momenteel tot die steden in Nederland waar de winkelleegstand afneemt. Voor sommige winkelpanden is de belangstelling erg groot".

Stelpsta is al jaren actief in de retailsector en kan voor het eerst in jaren duidelijk positieve ontwikkelingen melden over de retailsector in Groningen.

"De markt trekt duidelijk aan. In de stad Groningen is duidelijk merkbaar sprake van een kentering. Er is een aantal steden in Nederland waar de winkelleegstand in hoog tempo afneemt en daar is Groningen ook een van", aldus Stelpstra.

De NOS meldt dat het goed gaat met de economie van de stad Groningen. Groningen komt voor in een rijtje van steden waar de leegstand vermindert, zoals ook  Utrecht, Amsterdam, Amstelveen en Den Bosch.