Siemens Healthcare gaat op korte termijn een vestiging openen op de campus van het Universitair Medisch Centrum in Groningen.

Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Siemens doet dat omdat het steeds meer groeit in de noordelijke provincies op het gebied van medische technologie en onderzoek.

Ook is het erg actief in de windmolenbranche, de olie- en gassector en de gebouwentechniek. "Een nieuwe vestiging in Groningen is een logisch gevolg", aldus Siemens.

De nieuwe vestiging zorgt in eerste instantie voor dertig nieuwe banen. Volgens Ab van der Touw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland, is dit een extra impuls voor de werkgelegenheid in het Noorden.

Personal healthcare

Siemens en het UMCG werken al nauw samen. Zo leverde Siemens dit jaar de grootste brandmeldinstallatie van Europa voor het universitair medisch centrum en gebruikt het ziekenhuis veel medische apparatuur van Siemens. Daarnaast zullen Siemens en het UMCG vanaf dit najaar nauw gaan samenwerken op het gebied van Personal Healthcare.

Het UMCG is blij met de komst van Siemens. "We zien in Siemens een innovatieve partner om samen te bouwen aan de toekomst van gezondheid", aldus bestuursvoorzitter Jos Aartsen.