De actiebus van Schokkend Groningen is total loss na een botsing met een vorkheftruck waarbij actievoerder John Lanting lichtgewond raakte.

De actievoerder keerde net terug van een actie bij de NAM-locatie bij Zeerijp toen hij werd aangereden door een vorkheftruck. Met de bestelwagen heeft Lanting al meerdere malen de toegang tot NAM-locaties versperd.

"Ik dacht dat de heftruckchauffeur mij wel gezien had, maar dat bleek dus niet zo te zijn", aldus Lanting, die zich met zijn acties zegt in te zetten voor de gedupeerden van de gaswinning in Groningen. "Hij raakte mij in de linkerzijde. De vork kwam precies onder de bus en nam de hele achterwielophanging mee."

Zelf kwam de actievoerder er zonder al te zware kleerscheuren vanaf. "De mensen van de ambulance hebben even naar me gekeken. Gelukkig viel het mee, maar het was best een harde klap, dus ik heb wel behoorlijk wat pijn in m’n nek en schouders."

Het verlies van de speciaal aangepaste bus noemt Lanting erg jammer, maar de acties van Schokkend Groningen zullen er niet onder lijden, zo verzekert hij. "We hebben gelukkig nog wel meer voertuigen tot onze beschikking waarmee we NAM-locaties kunnen blokkeren."