FC Groningen heeft zondag de eerste drie punten van het seizoen gepakt door tegen Go Ahead Eagles in de tweede helft een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Jarchinio Antonia was de grote man bij de noorderlingen. De aanvaller, die deze zomer overstapte van Go Ahead naar Groningen, was goed voor twee assists en het winnende doelpunt.

Het was in de Adelaarshorst sowieso de wedstrijd van de debutanten. Bij Go Ahead Eagles luisterden twee nieuwelingen hun eerste optreden op met persoonlijk succes.

De van NAC Breda overgekomen Alex Schalk zorgde al in de achttiende minuut op fraaie wijze voor de openingstreffer. De aanvaller promoveerde een schot van Deniz Türüç met zijn hak tot een doelpunt: 1-0.

Kort na rust verdubbelde Lesly De Sa de voorsprong van de thuisclub. De huurling van Ajax speeld aan de rechterkant eerst zijn tegenstander Yoëll van Nieff uit en krulde de bal vervolgens met fraai in de lange hoek.

Uit de schulp

Groningen, dat dit seizoen al een teleurstelling moest slikken door de uitschakeling in de tweede voorronde van de Europa League, had tot dat moment amper kansen gecreëerd, maar de ploeg van Erwin van de Looi kroop ondanks het noodweer in Deventer na de 2-0 wat meer uit de schulp.

Eerst kopte verdediger Eric Botteghin uit een corner van dichtbij nog net naast het doel van Erik Cummins maar na een uurtje spelen was het toch raak. Antonia zette voor vanaf rechts en Tjaronn Chery scoorde via de handen van Cummins.

De constant uitgefloten Antonia stond ook aan de basis van de gelijkmaker een kwartier voor tijd. De vleugelspeler legde de bal panklaar voor Michael de Leeuw, die bij de tweede paal alleen maar tegen het leer hoefde aan te lopen.

Vlak voor tijd was het veld in de Adelaarshorst amper nog te bespelen door de vele regen, maar toch wisten de bezoekers nog een doelpunt te maken. Antonio kopte van dichtbij vallend raak, waardoor hij zijn oude club de das omdeed.