FC Groningen kijkt uit naar de oefenwedstrijd tegen Aston Villa FC, morgen in de Groningse Euroborg.

"Het is een mooi affiche tegen een sterke tegenstander", aldus trainer Erwin van der Looi op de website van FC Groningen.

Volgens de trainer heeft Groningen geprofiteerd van sterke tegenstanders in de voorbereiding. "De afgelopen zes weken heeft de selectie goed en hard getraind", vindt Van der Looi bovendien. "We zijn hard bezig geweest om de speelstijl erin te slijpen en fitter te worden. Alles staat in het teken van de start van de competitie, volgende week in Deventer."

Eric Botteghin, Hans Hateboer en Lorenzo Burnet krijgen rust van Van der Looi. Zij kunnen zich richten op de eerste competitiewedstrijd. Daardoor starten Tom Hiariej, Stefano Magnasco en Yoëll van Nieff zaterdagmiddag in de basis.

De selectie voor zaterdag luidt als volgt: Padt, Van der Vlag, Magnasco, Hiariej, Kappelhof, Van Nieff, Baas, Payne, Kieftenbeld, Lindgren, Chery, De Leeuw, Saban, Van der Velden, Hoesen, Kostic, Antonia, Islamovic. Afwezig zijn Botteghin, Hateboer, Burnet, Zeefuik, Van der Laan, Bos, Bakker, Ben Moussa.

Het oefenduel tegen Aston Villa komt voort uit de verkoop van Leandro Bacuna aan de Engelse club. Er zijn geen afspraken gemaakt over het meespelen van de oud-speler van FC Groningen.