Een moeder van twee kinderen van twee en drie jaar oud heeft, van een supermarkt aan de Vechtstraat in Groningen, een winkelverbod opgelegd gekregen.

Ze mag een jaar lang de winkel niet in, omdat haar 3-jarige dochtertje met enkele maïskolven in het mandje van haar fietsje de kassa's passeerde.

Een paar weken geleden was er een vergelijkbaar incident met een tijdschrift, zo meldt de bedrijfsleider van de supermarkt donderdag.

Volgens de supermarkt was de moeder na het eerste incident al gewaarschuwd dat ze haar kinderen beter in de gaten moet houden. Toen het dinsdag opnieuw misging, besloot de supermarkt de moeder een winkelverbod op te leggen.

'Grensgeval'

De bedrijfsleider benadrukt dat de politie niet is ingeschakeld. Het is volgens hem niet hard te maken dat het om diefstal gaat. Hij spreekt van een 'grensgeval' en zegt daarom geen aangifte te zullen doen.

Een winkelverbod vindt de bedrijfsleider wel passend. "Het is geen doen om die vrouw elke keer dat ze hier boodschappen doet in de gaten te houden."