De politie vermoedt dat er in Groningen een paardenbeul actief is. In korte tijd werden drie paarden mishandeld met een scherp voorwerp.

Het kan zijn dat alle drie de mishandelingen zijn gedaan door één of meerdere paardenbeulen, zo laat de politie weten.

Op 11 juli werd een paard met een mes mishandeld in het Groningse Tolbert. De merrie liep een flinke snijwond aan haar rug op.

Woensdag werd bekend dat in het weekend van 19 en 20 juli in Glimmen een merrie met een scherp voorwerp in haar schaamstreek is gestoken. Ook bleek op 23 of 24 juli een paard in Oldekerk te zijn mishandeld.

Extra alert

De politie doet nu groot onderzoek naar de mishandelingen, waarbij niet wordt uitgesloten dat er een paardenbeul actief is. "We zien overeenkomsten, maar ook verschillen," aldus een woordvoerder.

"Het gaat om drie mishandelingen in korte tijd. Het gaat om drie mishandelde merries en de verwondingen zijn allemaal veroorzaakt met een scherp voorwerp."

De politie roept paardeneigenaren op om extra alert te zijn. "Bezoek je paarden regelmatig. Bij verdachte situaties of personen vragen we iedereen om meteen contact met ons op te nemen."