FC Groningen-directeur Hans Nijland wil een eventuele boete van de UEFA verhalen op supporters van zijn eigen club.

Dat zegt hij in gesprek met RTV Noord

De Europese Voetbalbond heeft de club op het matje geroepen omdat supporters tijdens de Europa League-ontmoeting met Aberdeen FC van afgelopen donderdag voorwerpen op het veld gooiden en rookpotten afstaken. Een forse boete dreigt nu voor de club.

Volgens Nijland wordt momenteel, mede aan de hand van camerabeelden, gekeken wie er verantwoordelijk zijn geweest voor de misdragingen.

"Als we erachter komen wie de daders zijn, dan zullen we dat financieel zeker op hen proberen te verhalen", aldus de clubdirecteur. "Die lieden hangt ook een stadionverbod boven het hoofd".

Vuurwerk

Volgens Nijland waren supporters van tevoren opgeroepen vooral geen vuurwerk af te steken of dingen op het veld te gooien.

"Dan is het toch heel jammer dat ondanks een geweldige ambiance in het stadion en een uitstekende sfeer, waarbij 99,9 procent van al onze supporters zich uitstekend gedraagt, dit dan toch door een enkeling gebeurt".

Wat voor sanctie de club van de UEFA krijgt opgelegd, is nog niet bekend. FC Groningen heeft volgens Nijland nog zes dagen om zich middels een schriftelijke reactie bij de voetbalbond te verantwoorden.