De politie heeft donderdagnacht na het Europese duel van FC Groningen tegen het Schotse Aberdeen twee mensen aangehouden in het centrum van Groningen.

Verder spreekt de politie van een rustige nacht.

Donderdagmiddag was er korte tijd onrust in het centrum van Groningen toen supportersgroepen van FC Groningen en Aberdeen FC de confrontatie met elkaar zochten.

"Er is tien minuten lang geschopt en geslagen, maar de ME en de bereden politie kreeg beide supportersgroepen snel uit elkaar," zegt een woordvoerder van de politie. "Er wordt in de media gesproken over rellen, maar dat is wel heel erg breed uitgemeten."

Na de wedstrijd zijn volgens de politie veel Schotten meteen naar huis gegaan. Een aantal supporters bleef in de stad en vermaakten zich voornamelijk op het Poeleplein.

Belediging

Een aantal FC Groningen-supporters zocht opnieuw de confrontatie, maar de ME greep opnieuw snel in. "Het is verder rustig gebleven," aldus de zegsman. De politie hield twee mensen aan voor belediging.

"Het is nog niet eens zeker dat dit met het voetbal te maken had," zegt de woordvoerder. "Al met al zijn we tevreden over het verloop van de hele dag. Totdat het ’s middags onrustig werd, hing er in de stad een feestelijke sfeer."