Het wordt dinsdag pas duidelijk of er weer een groot scherm komt op de Grote Markt voor de WK-wedstrijd van Nederland. Woensdag is Argentinië de tegenstander in de halve finales van het voetbaltoernooi.

Voor burgemeester Ruud Vreeman toestemming geeft voor het scherm, wil hij eerst weten hoe het zaterdag is verlopen. Maandagmiddag wordt er gepraat over de kwartfinalewedstrijd tegen Costa Rica van zaterdagavond. Ook toen hing er een groot scherm op de Grote Markt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente overlegt de organisatie een draaiboek. Als dat is goedgekeurd, komt er een advies van de politie en betrokken ambtenaren.

Het is al wel duidelijk dat het voetbalfeest zaterdagavond goed is verlopen. Op het plein stonden 4.500 mensen. Dat is ook het maximale aantal fans dat wordt toegelaten.

Volgens de woordvoerder wordt daar strikt de hand in gehouden. Mensen met tellertjes houden in de gaten hoeveel mensen er op het plein zijn. Als het te druk wordt, roept de gemeente de voetbalfans op om weg te blijven en de wedstrijd elders te bekijken.