Leden van de gemeenteraad van Groningen en wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen gaan maandag inkopen doen voor de Voedselbank. Deze instelling is bijna door haar voorraad heen.

Zij doen boodschappen bij Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat. Met deze actie geven de raadsleden gehoor aan de oproep van de voedselbank om hen de zomer door te helpen. Dat meldt Rosita van Gijlswijk van de SP.

Afgelopen week werd bekend dat de Stadse voedselbank kampt met een tekort aan voedsel. Vooral houdbare zuivelproducten en verse groenten zijn een probleem, die krijgt de voedselbank te weinig binnen. Supermarkten hebben hun houdbaarheidsbeleid aangescherpt en leveren minder groenten en zuivel aan de voedselbank.

Als de voedselbank binnen vier weken niet voldoende eten binnenkrijgt, dreigen er problemen en moet er bezuinigd worden op de voedselpakketten. De gemeenteraad hoopt met deze actie de Groningse samenleving aan te sporen zelf ook voedsel te geven en in te zamelen voor de voedselbank.

Kerstperiode

Rond de kerstperiode kampte de voedselbank ook al met een tekort. Destijds deed de gemeenteraad van Groningen ook boodschappen voor de voedselbank om de voedselbank en haar cliënten te helpen.