Rijkswaterstaat sluit tot maandagmorgen 7 juli 6.00 uur de N33 tussen Veendam en Noordbroek af. Gedurende deze periode is dit wegdeel in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Van 7 t/m 14 juli wordt de Rotonde Haarweg voorzien van de laatste laag asfalt. Per 14 juli is ook de verbindingsweg vanuit Assen richting Hoogeveen via de nieuwe onderdoorgang gereed. Hiermee is het knooppunt Assen Zuid voltooid. Dit imposante knooppunt is dan in slechts zestien maanden gerealiseerd.

Van 4 tot 7 juli is er een weekendafsluiting van de Rotonde Rolde aan de westzijde van de N33. De Grolloërstraat wordt gestremd tussen de rotonde Volmachtlaan en de rotonde Borgerderstraat. De nieuwe rotonde op de Grolloërstraat (aansluiting N33) wordt geasfalteerd. Het verkeer wordt omgeleid via de Asserstraat, Gieterstraat en de N33.

Rijkswaterstaat werkt, in samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten, aan de verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Dit gebeurt om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten.