Jan Geert Vierkant, directeur van Martiniplaza die deze week tijdelijk op non-actief is gesteld omdat hij een financiële tegenvaller te laat zou hebben gemeld, heeft vrijdagmiddag een persverklaring uitgegeven. Hij wil inhoudelijk niet reageren.

Wel zegt hij dat steeds naar eer en geweten heeft gehandeld en daarom de uitslag van het onderzoek met vertrouwen tegemoet ziet.

"Vanwege het door de wethouder aangekondigde onderzoek heb ik op dit moment geen behoefte aan een inhoudelijke reactie. Wel wil ik kwijt dat de hele gang van zaken mij zeer heeft geraakt," aldus Vierkant.

"Ik heb steeds naar eer en geweten gehandeld en zie de uitkomst van het onderzoek daarom met vertrouwen tegemoet. Wat mij betreft komt de onderste steen boven."

Het tekort bij MartiniPlaza is veel groter dan tot nu toe werd aangenomen. Het gaat om bijna één miljoen euro. Directeur Jan Geert Vierkant werd daarom met onmiddellijke ingang geschorst.

Subsidie

Het stadsbestuur neemt het Vierkant kwalijk dat hij al in april wist dat het tekort niet 306.000 euro was, maar 989.000 euro. Dat had de gemeente als enige aandeelhouder moeten weten. In mei werd namelijk nog besloten om MartiniPlaza subsidie te geven voor achterstallig onderhoud. Met de kennis van nu, was er waarschijnlijk een ander debat gevoerd.

De gemeente laat een onderzoek uitvoeren naar de financiële situatie van het multifunctionele centrum.