Studenten van de Hanzehogeschool Groningen vertonen op donderdagavond zes zelfgemaakte films. De premières zijn toegankelijk voor publiek.

De filmavond begint in het Groninger Forum om 19.30 uur. Er wordt afgetrapt met een film over het Noord Nederlands Jeugdorkest, ter ere van haar vijfjarig bestaan.

Daarna volgt een promotiefilm voor internationale studenten in de stad Groningen, gemaakt in opdracht van GroningenLife. Vervolgens wordt er een film getoond over de startende onderneming Keencorp, die software heeft ontwikkeld om medewerkersbetrokkenheid inzichtelijk te maken.

De vierde film van de avond is in Kenia opgenomen en gaat over de rol die organisatie HelpHeal speelt bij onder andere de bestrijding van aids. Daarna volgt een film over ITRACT, een internationaal project dat het openbaar vervoer toegankelijker wil maken door middel van applicaties.

De avond wordt afgesloten met een film die gemaakt is in opdracht van Jeugdwedstrijdzeilen Noord Nederland en gaat over de verschillende facetten van de zeilwereld.