Duizenden fans van het Nederlands elftal verzamelen zich zondag op de Grote Markt. Bij het stadhuis komt speciaal voor het WK-duel tussen Oranje en Mexico een groot tv-scherm te hangen.

De gemeente denkt dat zo'n vierduizend mensen de achtste finale tegen de Mexicanen op de Grote Markt komen kijken. Het plein verandert in een afgesloten evenemententerrein.

Met de eigenaren van de café's aan de zuidzijde, die het evenement samen organiseren, zijn afspraken gemaakt over de veiligheid, vergunning en sanitaire voorzieningen.

De wedstrijd begint om 18.00 uur Nederlandse tijd, maar supporters zijn al vanaf 15.00 uur welkom, tot ongeveer een uur na het duel.

Extra politie

Er wordt extra politie ingezet en ook staan er extra fietsrekken op de Vismarkt, zodat iedereen zijn fiets kwijt kan. De gemeente adviseert mensen vanwege de verwachte drukte om op tijd naar de Grote Markt te komen.

Burgemeester Ruud Vreeman heeft zijn goedkeuring aan het 'megascherm' gegeven. Hij liet weten erop te rekenen dat de Stadjers er zondag samen een mooi voetbalfeest van maken.